Harstad er en by i utvikling, og behovet for nye boliger er økende. Harstad Maskin har hatt ansvaret for utbygging av flere boligfelt i Harstad. Nå er de også totalentreprenør på infrastrukturen Medkila Bopark.

Gjennom årene har Harstad Maskin fått være med å bygge flere boligfelt i Harstad. En jobb som betyr mye for Harstad Maskin, men som også betyr mye for byen vår. Nye boligfelt er et av flere nødvendige steg for å legge til rette for utvikling og vekst i byen vår.

– Vi har hatt ansvaret for utbygging av mange boligfelt i Harstad, som blant annet Jektholtet, Mustapartajordet og Øvre Ruggevik.  Utbygging av boligfelt er med andre ord noe vi har svært god erfaring med, sier prosjektleder i Harstad Maskin, Roger Moe.

Godt tilrettelagt

Å være totalentreprenør for Medkila Bopark betyr at Harstad Maskin skal tilrettelegge området for utbyggingen.

– Det betyr at vi skal både prosjektere og stå for utbyggingen av boparken med vei, vann, avløp og lekeplasser, sier Moe.

Han forteller at det blir to lekeplasser i boparken og at de vil inngå avtale med leverandør som skal prosjektere og levere lekeplassene. Til nå har Harstad Maskin klargjort for å komme i gang med prosjektet.

– Vi har gjennomført detaljprosjektering ved Hinnstein, avskoging i området og gjerdet inn området. Vi har også begynt med tilrigging på området. Vi har blant annet begynt å få på plass utstyr som kummer, rør og liknende.

Harstad Maskin har ikke satt spaden i jorda ennå. De venter fortsatt på igangsettelsestillatelsen fra Harstad Kommune. Den er imidlertid ventet nå i september.

– Derfor er ambisjonene våre at vi skal være i gang mot slutten av september, sier Moe og forteller at september 2023 skal hele området være ferdigstilt fra deres side.

Like fint ute som inne

Det er Klotind Eiendom, Harstad Skipsindustri og NAF-gårdene som står bak utbyggingen av Medkila Bopark. Målet deres er å utvikle et moderne boligprosjekt med nærhet både til de flotte naturomgivelsene og det urbane bylivet.

– I Medkila bopark skal det være like fint å være ute som inne, forteller Stian Reinholdtsen, prosjektleder for Medkila Bopark.

Han forteller at Medkila Bopark er et spennende prosjekt for dem. Allerede i september starter salget av de 12 eneboligtomtene og gjennom vinteren skal det klargjøres for både leilighetsbygg, to- og firemannsboliger.

– Med skog og friluftsliv i bakgården, et tilrettelagt fellesområde med lekeparker, barnehage, skole like i nærheten og kort vei til butikker og sentrum, har Medkila Bopark mange kvaliteter som vi vil treffe markedet godt. Å investere i bolig i et slikt nærmiljø, i tilknytning til Harstad – en by i vekst, vil alltid være en god investering for boligkjøperne, forteller Reinholdtsen.

Han er også fornøyd med at Harstad Maskin har blitt tildelt jobben for tilrettelegging av infrastrukturen på området.

– Harstad Maskin har solid erfaring med denne type jobber. Vi er glade for å ha de med i prosjektet, avslutter Reinholdtsen.