Forrige helg tok Harstad Maskin med seg sine ansatte og deres partnere med til årets messehøydepunkt i nord, Nordnorsk Bygg- og anleggsmesse. En tur for både å bli inspirert av bransjekolleger og ikke minst for å pleie de sosiale båndene internt i Harstad Maskin.

    – Grunnet Covid har vi ikke kunne gjort noe særlig sosialt sammen, som for eksempel julebord. Det var på høy tid at vi kunne finne på noe ekstra gøy sammen, sier daglig leder Elisabeth Vollstad Moe.

En viktig messe å delta på

Når samfunnet nå er åpnet opp igjen, ble det kjapt bestemt at alle ansatte med partner skulle bli invitert med på messen. Og at det sosiale skulle være i fokus på turen.

    – Nordnorsk Bygg- og anleggsmesse er jo av interesse for oss alle i Harstad Maskin. Det er mange lokale aktører og en fin arena for å se hva som rører seg i bransjen og bli bedre kjent med våre bransjekolleger, sier Moe.

Messen var en kjempesuksess med over 11.000 besøkende. Det ble blant annet arrangert nordnorsk mesterskap for lærlinger, kåring av årets bygge- og anleggsprosjekt, akrobatiske kulturinnslag, rekrutteringsdag og det var 164 utendørs stands og 120 stands innendørs man kunne besøke.

    – Fredag hadde vi lagt inn en uformell fellesmiddag med tapas på Kitchen and Table. På lørdag var det 3-retters festmiddag på Radisson Blue.

En sosial boost

     – Vi er mange ansatte på Harstad Maskin, og vi jobber veldig spredt rundt om på prosjekter i Evenes, Vesterålen og i Harstad. Folk får derfor ikke anledning til å møtes så ofte i arbeidstiden, sier Moe.

For Harstad Maskin er det viktig at alle ansatte trives på arbeidsplassen. Den beste måten å gjøre det, er å tilrettelegge for sosiale sammenhenger også utenfor arbeidstid. Etter to år med Corona stengt samfunn, var derfor en fellestur til Tromsø virkelig det de trengte for å gi en boost for det sosiale samholdet.

For bedriftens del er det artig å ha muligheten å gi tilbake til alle ansatte ved å invitere alle med på messe. Alle i Harstad Maskin står på hver eneste dag og gjør en formidabel jobb hele året. De fortjener virkelig en sosial tur, sier Moe.

Turen til Tromsø har vært en suksess.

    – Vi har fått snakket sammen og blitt ennå bedre kjent med hverandre – og partnerne til hverandre. Det har vært ordentlig hyggelig og en tur med mange fine minner vi kan leve på til neste sosiale arrangement, sier Moe.