Det siste innen tekniske løsninger og spennende foredrag var noe av det som sto på planen når Harstad Maskin deltok på årets Arctic Entrepreneur.

Hvert år arrangerer MEF (Maskinentreprenørenes forbund) Arctic Entrepreneur. Dette er et samlingspunkt for hele bransjen og tilbyr både messe, spennende forelesninger og en stor porsjon sosiale aktiviteter for å knytte sterke nettverk på tvers i bransjen.

– Jeg synes det er viktig at vi holder oss oppdatert på hva som rører seg i bransjen. Enten det er tekniske løsninger som kan gjøre hverdagen enklere for teamet vårt, eller å få med seg bransjediskutsjoner eller nettverksknytting. Selv om vi ikke alle har mulighet å dra, er det viktig at vi er tilstede og ser hva som rører seg i bransjen, forteller daglig leder Elisabeth Vollstad Moe.

I år var det prosjektleder Kristian Tollefsen og bergsprengerne Jøran Loktu og Per-Olav Høgås som deltok på Arctic Entrepreneur for Harstad Maskin.

– Arctic Entrepreneur er en veldig fin arena å møtes og oppdateres hva som skjer i bransjen vår. På messen møter vi leverandører og får se hva som er nytt siden sist. Det kommer stadig tekniske løsninger, som er interessante å holde seg oppdatert på, sier Tollefsen.

I tillegg til messen synes Tollefsen det er positivt at det også legges opp til gode faglige foredrag og sosial sammenkomst.

– Det var mange gode foredrag i år. Men det syntes var årets beste var kanskje foredraget til Jan Stenersen, daglig leder i Trova As. Han hadde et innlegg om tilstand på vann- og avløpsnettet i Norge. Både manglende kapasitet og økte krav for rensing. Det er generelt et digert etterslep på oppgraderingen av vann- og avløp i Norge, forteller han.

En egen dag for bergsprengerne

Torsdag 19.januar var bergsprengernes dag, som Jøran Loktu og Per-Olav Høgås fikk med seg.

– Det er utrolig givende å være med på Arctic Entrepreneur. Vi får et godt innblikk over hva som har skjedd det siste året i bransjen. Både statistikk om ulykker og selvsagt hvordan vi skal unngå slikt, sier Loktu.

– Men det viktigste for oss bergsprengere var seminaret om den nye rystelsesstandarden, 8141-1.

Rystelsesstandarden forteller noe om hvordan vibrasjoner og rystelser påvirker omliggende bygninger.

– Standarden kom i fjor, men veilederen til standarden kommer først i år. Derfor var det ekstra fint at vi fikk gjennomgå den nye standarden og diskutert spørsmål som dukker opp i forbindelse med den, forteller Loktu.

– At vi får mulighet til å delta på Arctic Entrepreneur er utrolig fint. Det er her vi møter våre bransjekolleger og har mulighet til få med oss hva som er siste nytt, knytte kontakter og ikke minst diskutere felles bransjeutfordringer. Både lærerrikt og sosialt, avslutter Tollefsen.

Samler bransjen

Arctic Entrepreneur er vinterens store møteplass for bransjen, hvor vi samler medlemmer, leverandører og andre interesserte på Gardermoen.

– De faglige seminarene fylles opp med temaer som vi vet er aktuelle for våre medlemmer, enten om de er små, store, lokalisert i Kirkenes i nord eller Kristiansand i sør, forteller Kari Druglimo-Nygaard, kommunikasjonsrådgiver i MEF.

– Vi vet at det sosiale har mye å si. MEF-familien liker å være sammen, derfor har vi lagt opp til mye sosialt med både utstillingsvandring og to middager med underholdning. På Arctic Enrepreneur kan man møte bransjekolleger fra hele landet, og forhåpentligvis få både faglig og sosialt påfyll i en ellers travel hverdag, forteller Kari Druglimo-Nygaard.